18 de febrer del 2018
VAGA FEMINISTA 8M
Els col·lectius feministes de la ciutat de Terrassa ens unim a la vaga de totes del proper 8 de març.
Estem acostumades a les vagues que interpel·len a treballadors i treballadores assalariats. La Vaga de Totes és diferent perquè inclou assalariades i no assalariades, jubilades, aturades, treballadores de la llar, treballadores submergides, treballadores sexuals, mestresses de casa, estudiants, camperoles i moltes altres persones habitualment excloses pels sistemes de dominació i opressió. És una vaga que va més enllà de l’àmbit productiu i del mercat laboral formal. És una vaga que té com a objectiu visibilitzar el treball de cura i domèstic que realitzem les dones quotidianament, per fer veure que sense cures, no hi ha vida, i sense vida, no hi ha consum. Una vaga que fa temps que es treballa fent accions de sensibilització i de denúncia per reconèixer tot el treball que fem les dones i fer palès que les dones movem el món.
Perquè les violències masclistes són una forma de dominació; és intolerable que no puguem ser autònomes, propietàries de les nostres vides, dels nostres cossos; que expressar-nos o simplement caminar pels carrers ens faci por. No estem disposades a consentir cap altra manifestació de violència contra les dones. I diem PROU a totes les violències que patim en tots els àmbits i espais de les nostres vides: a la llar, a la feina, als espais públics: transport, carrers, places; amb la parella, la família, l'entorn laboral, la societat i les institucions de l'Estat.
El control de la nostra vida sexual i reproductiva és un instrument del patriarcat per tractar de sotmetre els cossos i les vides de les dones, lesbianes i trans. El dret a decidir com a dret de justícia social que defensa el feminisme, va obrint portes perquè puguem expressar diferents projectes de vida, noves formes de viure la sexualitat, la maternitat, el cos i la identitat. Els drets sexuals i els reproductius tenen relació amb el cos i la nostra subjectivitat, així com amb les condicions socials, culturals i econòmiques en què vivim.
Els límits que s’imposen a la mobilitat humana, el racisme i la xenofòbia en totes les seves manifestacions i les condicions específiques que vivim les dones migrants, són qüestions centrals i transversals en la vaga feminista. Nosaltres posem la vida al centre, per això defensem vides dignes on totes les persones, arreu del món, puguem accedir als recursos necessaris per cobrir les nostres necessitats en condicions d'igualtat i de sostenibilitat
ambiental.
El patriarcat i el capitalisme amb la seva lògica del benefici i de l'acumulació, van en contra del que proposem, generen fortes desigualtats, relacions de poder i destrucció dels recursos i de les condicions necessàries per a una vida digna.
Amb aquesta vaga volem fer palès que el sistema econòmic col·lapsaria sense el nostre treball quotidià de cures. Un treball que està invisibilitzat i menystingut quan el sistema es manté gràcies a l'apropiació que fa de les cures que realitzem les dones, sense tenir en compte les nostres necessitats ni els nostres projectes vitals.
Som nosaltres les que tenim cura constantment, de les nostres famílies, parelles, companys de treball, amics, de tots els que giren al nostre voltant. I sense totes aquestes tasques ningú no podria viure. Perquè tot i estar invisibilitzades són imprescindibles per al benestar de les persones i per a la sostenibilitat de la vida i del planeta.
Volem deixar de tenir cura, però, d'altra banda, també volem reivindicar les cures i la seva necessitat perquè totes i tots comprenguem la seva importància vital, perquè es converteixin en una responsabilitat social, compartida i redistribuïda.
Volem deixar de consumir, aturar els mercats dels nostres barris i pobles, no hi haurà fruiteres, carnisseres, peixateres, no hi haurà consumidores, volem aturar la ciutat. Però també volem construir estratègies de consum alternatiu, que respectin els nostres drets i les nostres vides.
Volem aturar les escoles, instituts i universitats perquè el sistema educatiu en totes les seves etapes és el principal espai de socialització on es reprodueix l'actual sistema capitalista i patriarcal i està molt lluny de ser un espai on es creixi en igualta i equitat social.
Argumentari de la CGT per a la vaga feminista
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.