Què és la guerrilla?

QUÈ ÉS LA GUERRILLA DELS COSSOS?

La Guerrilla dels Cossos és un col·lectiu de formació i lluita per desobeir l'heteropatriarcat. Treballem per aconseguir la lliure expressió i moviment dels cossos, a través d'accions creatives que ens permetin trobar noves estratègies de denúncia i sensibilització.


QUÈ VOLEM FER?

Al llarg dels anys la ciència i la religió han establert un sistema heteropatriarcal i masculí que ha provocat una opressió dels cossos. També ha influït en aquesta opressió, la lògica productiva i competitiva, que ha alimentat la seva explotació i la dominació.
Ens referim a opressions com ara: com l'heteropatriarcat promou la pressió estètica, l'heterosexualitat imposada, la negació del dret a decidir sobre el nostre cos  i mouren's en total llibertat, etc.

Creiem que el cos és digne de ser estimat i té el dret de ser lliure. Per això:

volem denunciar situacions de violència i d'injustícia sobre els cossos per aconseguir un món més just i respectuós amb les persones. Volem una societat on es respecti la pluralitat dels cossos i on puguem viure sense construccions de gènere, d'orientació sexual, de classe o de nació. 

volem formar-nos, aprendre i investigar sobre els nous coneixements i posicionaments en relació al feminisme, la diversitat sexual, la migració, etc. 

volem crear un espai col·lectiu on generar continguts i coneixements des de la comunitat.

volem aprendre a desobeir per treure'ns de sobre aquestes opressions i detectar  les pressions que afecten als nostres cossos per tal de deconstruir-nos i reconstruir-nos altra vegada d'una forma més lliure.


COM HO VOLEM FER?

Compartint. Creant un espai de bon rotllo per compartir idees, somnis, reflexions, tendresa i lluites, i fent xarxa de grups amb objectius semblants als nostres. 

Creant. Realitzant accions creatives de denúncia i sensibilització.

Investigant. Trobant solucions que abordin l'opressió dels cossos d'una manera integradora, no treballant exclusivament qüestions de rols de gènere sinó també l'heterocentrisme, el coitocentrisme, l'occidentalisme, etc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.