3 de juny del 2018

Nova sessió sobre CURES, el 9 de juny

Benvolgudes!
Us esperem el proper 9 de juny a l'Ateneu Candela.
Ens trobarem a les 11h del matí per seguir treballant sobre economia feminista, preguntant-nos com ha de ser una ciutat que ens cuidi, que ens sostingui, que posi la vida al centre, que no estigui a mercè de l'especulació i del capitalisme salvatge.

Les sessions anteriors
Després de dues sessions on vam repassar la història de la divisió sexual del treball i el moment actual, a la tercera sessió vam intentar investigar quines són les nostres necessitats de cures actualment.



Per fer-ho, vam distingir entre sis àmbits diferents (cadascuna amb un color) i diverses franges d'edat. En grups, vam partir de l'experiència personal o coneguda per entendre dures coses: 
1) Quines necessitats de cures tenim
2) Com se sostenen aquestes necessitats en el sistema actual. Ens vam adonar que, la majoria de vegades, estan sostingudes des de la iniciativa privada (capitalista, amb un objectiu de benefici) o bé se'ns deixen a l'àmbit individual, atomitzat.

Les cures que volemEn aquesta quarta sessió recopilarem aquestes necessitats i aquestes mancances i intentarem imaginar, d'una manera crítica però també divertida i sobretot creativa, com s'haurien de sostenir en una societat que posi les cures al centre, en què el benefici econòmic no passi per davant de la salut i la felicitat de les persones.

Conceptes bàsicsAlgunes de vosaltres teniu uns coneixements sobre economia feminista que ja ens agradaria a nosaltres... d'altres simplement teniu la intuició que les coses es poden fer d'una altra manera... sigui com sigui, compartim aquí la primera mitja hora de la sessió 3, en què vam debatre i aclarir alguns conceptes clau per entendre "l'economia de les cures" com són la divisió sexual del treball, l'estat del benestar o el subjecte de dret. Us convidem a escoltar-lo!

Audio: 

Imatges de Powerpoint:












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.